måndag 25 maj 2009

Osannolika uttalanden från ansvariga!


Roslagens elevhem i Täby

Ok, jag ska försöka att inte bli ironisk eller "skadeglad" men... det har hänt IGEN!!!
http://svtplay.se/v/1568093/hard_kritik_mot_annu_ett_elevhem
(Kopiera o klistra in)

Det är verkligen intressant att höra ansvariga för verksamheterna och myndigheterna uttalar sig... I "fallet Sisyphos" uttalar sig enhetschefen på Socialstyrelsen Ewa Sunneborn: "Vi har gjort bedömningen att vi inte ska polisanmäla eftersom de upphörde (med olagligheterna)tämligen omgående när vi gjort vårt första besök!" Ok! Vad bra! Så nu är det alltså helt ok att begå olagliga handlingar bara man kan försvara sig med att man har upphört med dessa handlingar!
Polisen till mördaren: "Det har inkommit en anmälan här att du ska ha mördat xx"
Mördaren: "Ja, men nu har jag upphört med det!"
Polisen: "Jaha - ok! Då får du gå! Förlåt att vi störde!"
Ja men? Vad är skillnaden? Nej - de på Sisophys har inte mördat någon men Karl-Otto Svärd - tillsynsläkare Socialstyrelsen säger i sitt uttalande att det förekommit dödsfall i nedläggningar. Ska det behöva gå så långt innan något görs?

Och så har vi uttalandet från föreståndaren på Roslagens Elevhem, Kent Kmety "Ja, men man får förstå personalen..." Nej - jag förstår verkligen inte personalen!! Och jag måste få återkomma till ett uttalande en kollega gjorde som har jobbat på ett behandlingshem: "Jag har jobbat på xx i x antal år och aldrig någonsin kommit i konflikt med någon elev!" Det tycker jag säger allt!!!
Sedan säger Kent Kmety emot sitt eget uttalande: "Vi måste få personal som inte får barnen att bli så arga!" QUE!!!! No comprendo!! Comprendo nada!! Först säger han att vi ska förstå personalen, sedan säger han att de måste anställa personal som inte får barnen arga!! GRATTIS!!! Rent ut sagt: Hur fan ska ni ha det?

När ska ni och våra myndigheter erkänna att det som sker är OLAGLIGT och KRÄNKANDE!!

Dagens citat:
"Om en människa skyddar andras tvivelaktiga gärningar, stoppar hon sin egen frihet... Därför att hon har valt fel sida och arbetar egentligen mot sig själv."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar