måndag 17 maj 2010

PappaKim och Supernanny

Jag har hittat en favoritbloggare. Pappa Kim:

http://www.dt.se/pralin/bloggar/familjeliv/pappakim/#DTTop


I ett inlägg skriver han:
En av dom sakerna jag såg på gallerian vi var på var en av favoriterna vad beträffar barn. De som lägger sig på golvet och har bestämt sig för att bestämma. Jag älskar det. Det är vackert att se åsiktsfriheten i sin renaste form.

Visst är det fint! Men jag vet ju att man som förälder inte tittar på sitt barn som ligger på golvet och skriker och tänker "Vad gulligt!" Riktigt så enkelt är det inte och vi föräldrar är ju "bara människor". Det enklaste är ju att ta ungen i armen och gå ut därifrån.
Men visst är det en häftig tanke "åsiktsfriheten i sin renaste form". Denna PappaKim reflekterar så mycket över saker i vardagen. Vrider och vänder och ser allt från barnens sida.

Jag har ett hatobjekt också... Har ni sett Supernanny på TV? Denna brittiska kvinna som kommer hem till folk för att "uppfostra" barn. SUCK! När ett barn absolut inte vill göra något och visar det med alla medel det kan ta till och till slut sitter i ett hörn och gallskriker så tårarna sprutar. Mamman tar tag i barnet och släpar in barnet i "skämshörnan" där barnet ska sitta tills det "är snällt". Där står Supernanny med armarna i sidan och nickar belåtet "Bra, mamman! Nu har du makten igen!" Barnet får ta en "time-out" tills mamman tycker det är "snällt". Vad lär sig barnet av det? Jo, att det är fel att ifrågasätta men rätt att lyda. Jag anser att det strider mot barnkonventionen. Är det lydnad vi vill lära våra barn? Ska vi inte få dem till ifrågasättande reflekterande individer uppfostrade i demokratisk anda.
Hur kan svensk TV sända sånt skit?

Men som sagt, vi föräldrar är ju bara människor och ibland går det fel. Då är det skönt att veta att barnen och föräldrarna kan få hjälp på exempelvis hvb-hem där det finns experthjälp i form av högutbildad kompetent personal som vet vad de håller på med...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar