söndag 30 maj 2010

Våra grövsta brottslingar har det bättre än våra omhändertagna barn/ungdomar.

Om ni inte har följt Kalibers granskning av Statens Institutionsstyrelses ungdomshem så gå in på nedanstående länk. Ta dig tid och lyssna på de olika inslagen:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1316&artikel=3710824

De grövsta brottslingarna vi har i Sverige - mördare och väldtäktsmän - blir bättre behandlade än våra ungdomar på SIS:s ungdomshem.

På Hall och Kumla får fångarna gå ut. De har rättighet att vistas ute 1 timme/dag. På SIS:s ungdomshem har ungdomarna inte rätt till det. Efter ett speciellt "belöningssystem" (känner igen det...) måste ungdomarna/barnen göra sig "förtjänt" av att få vistas ute.

Barn/ungdomar isoleras utan anledning. Manlig personal sliter av unga tjejer (som dessutom är intagna för att de blivit sexuellt utnyttjade) kläder, bh och trosor.
På Hall och Kumla är isoleringscellerna utrustade med säng, garderob och till och med TV. Toaletter är en självklarhet. På SIS:s ungdomshem får barnen/ungdomarnas kissa och kräkas på golvet och de får minsann torka upp sina spyor och kiss själva.

Jag har pratat med många om det här och de flesta har svårt att tro att det är sant. Är det verkligen sant? Händer verkligen detta i Sverige 2010? Själv är jag inte ett dugg förvånad! Tyvärr!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar